OVER ONS

Waarom Onive

  • We have been there. We hebben het S&OP en IBP model ontworpen en geïmplementeerd, maar we hebben ook S&OP en IBP processen gemanaged en verbeterd. Niet alleen als consultant, maar ook als verander-manager in de organisatie.
  • We weten, dat het lastig is iedereen enthousiast te krijgen. Omdat het nut van S&OP voor sommige functies niet meteen duidelijk is en dat teams andere prioriteiten hebben. We weten dat het een hoge berg is, die beklommen moet worden. Omdat het op het eerste gezicht extra werk en extra vergaderingen lijkt.
  • We herinneren ons hoe moeilijk het werkt in een organisatie zonder S&OP of IBP. Waar het vaak touwtrekken is op het werk, omdat er geen synergie is en geen gemeenschappelijk doel. Maar we hebben ook gezien wat er op de top van de berg te wachten ligt. We hebben de energie gevoeld die vrijkomt, wanneer je twee keer zoveel resultaat boekt, met de helft van de moeite.
  • Wij begrijpen ook hoe belangrijk de duurzaamheid is van het proces. Alleen als de verandering is verankerd in de organisatie, zal het tot volle bloei komen en leiden tot duurzame verbeteringen.
  • DAAROM doen we wat we doen! Omdat we energie krijgen van het begeleiden van teams naar dit niveau van verlichting. We LOVE that moment when the whole organization operates in the same drumbeat, contributing to realizing the business ambition.

Dus: Join the Rhythm!

De Missie van Onive

We krijgen energie van het moment dat de hele organisatie in hetzelfde ritme opereert. En zeker als dit samen gaat met het realiseren van uw ambitie .

Beginnen aan een project is niet moeilijk. Het tot een succes maken is de waardering. Binnen S&OP en IBP zijn de eerste resultaten binnen een paar maanden zichtbaar. Een betere stimulans om continue te verbeteren is er niet.

Succes en valkuilen liggen dicht bij elkaar. Goed leiderschap binnen S&OP en IBP is de sleutel tot succes, daarom staan de mens en het team centraal in de aanpak van Onive. Zij bepalen en realiseren de ambitie.

Join the Rhythm!

De Methode van Onive

Het implementeren en verbeteren van S&OP en IBP is lastig. Het kost tijd. Het vraagt toewijding.

Natuurlijk brengen wij methodes en technieken en natuurlijk helpen we met een logisch en effectief proces. Maar dat is maar de helft. S&OP en IBP implementeren is lastig, omdat het alleen werkt met medewerkers, die weten wat hun rol is; met leiders, die hun medewerkers ondersteunen en hun rol pakken.

Daarom staan bij Onive de mensen en het team centraal. Daarom ook houdt ons werk niet op als er een proces is gedefinieerd. Want dan begint het pas. Bij Onive is het proces de leidraad en de houvast, maar de mensen bepalen het succes.

En dan is het meteen ook duidelijk dat het belangrijk is om voldoende tijd en energie te besteden aan de vraag wat succes is. Niet alleen succes in de implementatie, maar vooral ook succes in het verbeteren van bedrijfsresultaten en verbeteringen in teamwork en coöperatie.

De laatste pijler onder onze methode is gebaseerd op onze constatering, dat S&OP en IBP processen alleen succesvol zijn, als de organisatie er continu in blijft investeren. En dat gebeurt alleen als de nieuwe geïmplementeerde manier van werken in het DNA van de organisatie wordt verankerd en een ‘way-of-live’ wordt voor iedereen.

Image

Meer weten over consulting en advies bij Onive, neem contact met ons op.